Sportvisacademie op bezoek,

Maandag 16 januari hebben we bij onze plas (Baggelhuizen) visite gehad van studenten van de Sportvisacademie, Sportvisserij en Waterbeheer van het Zone College te Zwolle.
‘s Morgens tussen 8.30 en 9 uur kwamen onze vrijwilligers bijeen in het clubhuis om deze groep kennis te laten maken met onze passie vliegvissen. Rond 10 uur was de club aanwezig.
Na een kleine introductie van Gert werd de groep van 33 studenten in tweeën verdeeld waarna er 17 mee gingen naar het veld om te werpen en de overige bleven in het clubhuis om daar te vliegbinden. Samen met de instructeurs werd er flink geoefend om de basisworp onder de knie te krijgen. Na een uur was het dan zover om het pluisje te gaan verruilen voor een echte vlieg en het grasveld moest plaats gaan maken voor onze plas.
Wow, na meerdere worpen te hebben gedaan ging het los en werden er gewoon even een paar mooie forellen gevangen. Helaas kwam er ook aan deze dag een einde. We mogen terug kijken op een geslaagde en leerzame dag. Alle vrijwilligers werden vriendelijk bedankt met een handdruk en een leuk presentje. Het was een geslaagde dag waaraan iedereen plezier heeft gehad en deze dag krijgt dus ook echt een vervolg.

NNVV