Vliegviscursus

Elk voorjaar organiseert de NNVV een cursus ‘Vliegvissen voor Beginners’. De cursus beslaat een blok van zes avonden van 19.00-22.30 uur en wordt gehouden in het Forel- en Vliegviscentrum Baggelhuizen te Assen.

 

De cursus is bedoeld voor belangstellenden, die willen leren vliegvissen of hiermee kennis willen maken. De cursus wordt verzorgd door enthousiaste en gecertificeerde vliegvissers, met jarenlange vliegvis ervaring in binnen- en buitenland. Er wordt in groepen van 3 à 4 personen gewerkt met voor elke groep een of twee instructeurs.

Het doel van de cursus is om de deelnemers in de ruimste zin des woord kennis te laten maken met het vliegvissen en ieder handvatten mee te geven om zich verder te bekwamen. Daarom wordt er ook veel aandacht geschonken aan de verschillende werptechnieken.

 

Veel onderwerpen zullen ter verduidelijking worden ondersteund d.m.v. beelden via een beamer. De NNVV beschikt over eigen cursusmateriaal, waarvan door u gebruik gemaakt kan worden tijdens de cursusavonden.

U dient alleen maar laarzen en een zonne- of veiligheidsbril mee te brengen. Mocht u over een eigen vliegvishengel beschikken dan verdient het natuurlijk aanbeveling om deze te gebruiken.

 

Enkele van de behandelde onderwerpen:

  • De diverse werptechnieken
  • Het vliegbinden (droge vliegen, nimfen en streamers)
  • Welke soorten vissen zijn er te vangen als vliegvisser en hoe?
  • Hoe te vliegvissen op de diverse soorten wateren
  • De binnen het vliegvissen gebruikte materialen
  • Leaders, knopen en verbindingen
  • Met plezier vliegvissen en vangen

De indicatie in de kosten van de cursus, inclusief gebruik materiaal en een uitgebreid cursusboek, zijn € 99,00.

De cursus wordt elk voorjaar gegeven en wordt aangekondigd via de website en social media. Geef u dan tijdig op want vol = vol

Inschrijving kan via: https://noord-nederlandse-vliegvis-vereniging.nl/reserveringen/vliegvis-cursus-2023/