Informatie voor gastvissers bij de
Noord-Nederlandse Vliegvis Vereniging
Baggelhuizen 10, 9405 VD Assen 

Er bestaat niet één ‘De Beste’ manier om bij ons een forel aan de schubben te komen. Doorgewinterde vliegvissers weten dat variatie de sleutel tot succes is. 
Het mooie van ons forellenreservoir is dat ook de beginnende vliegvisser niet kansloos is. De plas is overzichtelijk en vrijwel rondom te bewaden en te bevissen.
Wie zoekt zal vinden. Pas alle trucjes toe die je in huis hebt. (Of van anderen afkijkt 😉

En bestudeer zeker ook onderstaande beelden, kennis van de situatie betekend een nuttige voorsprong!

 

Waar zit de vis?

Ons forellenmeer is zowel wadend als vanuit een bellyboat uitstekend te bevissen. Ons -voormalig- lid Dick Bakker heeft letterlijk duizenden metingen gedaan om de bodem zo gedetailleerd mogelijk in beeld te brengen.

De vogelput, onderaan gesitueerd in de afbeelding, is een plek waar veel hout ligt. Een uitstekende locatie in het voorjaar. Ook bij de vogelput zijn een tweetal lelievelden waar de vis zich graag ophoudt. Een damsel vlieg in het voorjaar kan dan de goede vlieg zijn!

In het kommetje (rechts bovenin) bevindt de vis zich graag bij de riet- en lelievelden. Wellicht omdat hier het jongbroed zich ophoudt. Een mooie locatie voor het voorjaar. Stijgt de temperatuur richting de 25 á 30 graden dan zal de vis zich gaan concentreren op de diepere plekken (de blauwe plekken). Vissen uit de bellyboat met buzzers geniet dan de voorkeur.

Onze plas in vogelvlucht

Je kunt de foto met je muis of vinger slepen om rond te kijken

Zo veel grote en oergezonde regenboogforellen hebben we onlangs uitgezet!