Ontstaan uit vriendschap

De Noord-Nederlandse Vliegvis Vereniging werd in 1980 op initiatief van grondlegger Henk de Vogel door een aantal bevlogen vliegvissers uit de drie noordelijke provincies opgericht. De NNVV was een feit.

Het begon in een openbare gelegenheid in Beilen van waaruit bijeenkomsten en bindavonden werden georganiseerd. Het gedachtegoed en de energie van toen is nog steeds merkbaar in één van de doelstellingen: het beleven, promoten en bevorderen van de vliegvis sport

 

 Eigen’ forellenviswater

In 1985 kreeg de vereniging de unieke kans om een meertje van 3,5 hectare, te beheren. Er werd forel uitgezet, dat bleek een gouden greep.Het meertje is goed bereikbaar en ligt tegelijk midden in een natuurlijke omgeving naast een pittoresk boerderijtje.

Na een verbouwing werd het mogelijk de boerderij als clubhuis van de NNVV te gebruiken, wat nu de spil van de vereniging is geworden. Een plek voor verbinding, elkaar ontmoeten, waar kennis, ervaring en vliegen worden uitgewisseld soms gekleurd met rauwe visserslatijn. 

 

Lidmaatschap bied méér

Als lid heb je de mogelijkheid om elk gewenst moment te gaan vissen op de plas.

Naast het vissen is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten welke georganiseerd worden door werkgroepen. Elk met de focus op een kernactiviteit waaronder vliegbinden, vis excursies (dichtbij of verder weg) en een vliegvis cursus door gediplomeerde instructeurs. 

Wat ons verbind

Elke maand wordt er een vliegbind avond georganiseerd. Een ervaren vliegbinder legt stap voor stap uit hoe de vlieg te binden. Alle benodigde materialen zijn aanwezig dus iedereen kan aanschuiven. Indien gewenst krijgt een bindavond het thema van een aankomende visexcursie.

De excursies “dichtbij” worden onderling door de leden georganiseerd. De excursies met bestemmingen verder weg worden georganiseerd door een werkgroep, zij regelen alles wat met verblijf, vergunningen etc. te maken heeft.

 

Beter vliegvissen

De cursus vliegvissen wordt gegeven door enthousiaste VNV gecertificeerde instructeurs, ieder met gedegen vliegvis ervaring. In deze cursus wordt o.a. aandacht gegeven aan werp technieken, vliegbinden, kennis over de cyclus van insecten en meer.

Alles wat nodig is voor een gedegen basis als beginnend/gemiddeld vliegvisser en ook toegankelijk voor niet leden.

 De grote sterke forel van de NNVV

Een andere werkgroep zorgt voor de optimale visstand. Zij regelen 3 á 4 keer per jaar de uitzet van forel. Ben je een beginnend of ervaren vliegvisser, iedereen die de plas bezoekt is het over één ding eens: het is de mooiste plas van Nederland!

Een plek waar iedereen naar hartenlust de vliegvissport kan beleven en ervaren. Gastvissers zijn welkom, wel eerst reserveren