Vliegvis Cursus

woensdag, 30 maart 2022 - 19:00
Assen

Elk voorjaar organiseert de NNVV een cursus ‘Vliegvissen voor Beginners’. De cursus beslaat een blok van zes avonden van 19.00-22.30 uur en wordt gehouden in het Forel- en Vliegviscentrum Baggelhuizen te Assen.

De cursus is bedoeld voor belangstellenden, die willen leren vliegvissen of hiermee kennis willen maken. De cursus wordt verzorgd door enthousiaste en gecertificeerde vliegvissers, met jarenlange vliegvis ervaring in binnen- en buitenland. Er wordt in groepen van 3 à 4 personen gewerkt met voor elke groep een of twee instructeurs.
Het doel van de cursus is om de deelnemers in de ruimste zin des woord kennis te laten maken met het vliegvissen en hen handvatten mee te geven om zich verder te bekwamen. Daarom wordt er ook veel aandacht geschonken aan de verschillende werptechnieken.

Veel onderwerpen zullen ter verduidelijking worden ondersteund d.m.v. beelden via een beamer. De NNVV beschikt over eigen cursusmateriaal, waarvan door u gebruik gemaakt kan worden tijdens de cursusavonden. U dient alleen maar laarzen en een zonne- of veiligheidsbril mee te brengen. Mocht u over een eigen vliegvishengel beschikken dan verdient het natuurlijk aanbeveling om deze te gebruiken.

Enkele van de behandelde onderwerpen:
* De diverse werptechnieken
* Het vliegbinden (droge vliegen, nimfen en streamers)
* Welke soorten vissen zijn er te vangen als vliegvisser en hoe?
* Hoe te vliegvissen op de diverse soorten wateren
* De binnen het vliegvissen gebruikte materialen
* Leaders, knopen en verbindingen
* Met plezier vliegvissen en vangen

De kosten van de cursus, inclusief gebruik materiaal en een uitgebreid cursusboek, zijn € 100,00 p.p.

Maximaal 20 personen kunnen aan deze cursus deelnemen. Indien door eventuele dan geldende coronamaatregelen kan het aantal deelnemers moet worden beperkt, zal op basis van volgorde van inschrijving een deelnemerslijst worden samengesteld. Indien u tot de afvallers behoort, zal het volledige bedrag aan u worden terugbetaald.

Middels het invullen van onderstaand digitale inschrijfformulier kunt u zich opgeven voor de vliegviscursus 2022. Het formulier wordt doorgezonden naar één van de cursusleiders; deze zal uw inschrijving verder afhandelen en contact met u opnemen.
Bij gelijktijdige aanmelding van meerdere personen dient er per persoon één formulier te worden ingevuld. Eventuele aanvullende op-  of aanmerkingen kunnen in het opmerkingenveld worden vermeld. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Belangstellenden voor de cursus kunnen voor nadere informatie terecht bij:
Erik Post, mobiel 06-47898990.

De cursusdata voor 2022 zijn onder voor behoud:

Cursusdata:

  • 30 maart
  • 6 april
  • 13 april
  • 20 april
  • 11 mei
  • 18 mei

( 25 mei reservedag )

 

Medio september wordt er een terugkomdag georganiseerd. Datum wordt nader bekend gemaakt.

U kunt zich opgeven door het invullen van onderstaand formulier. Hierna komt u op de betaalpagina. Inschrijving is pas geldig nadat de betaling is verricht!

Met vriendelijke groet,

Het cursusteam


Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.